ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: H κοινωνική ανάφλεξη στην Ελλάδα στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

H κοινωνική ανάφλεξη στην Ελλάδα στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας

Με έκτακτα τηλεγραφήματα, πρωτοσέλιδα άρθρα και συνεχή ροή καλύπτουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δικτυακοί τόπων ξένων μέσων και τα τηλεοπτικά δίκτυα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Εκτενής αναφορά στη γενική απεργία, τις κινητοποιήσεις κόντρα στα νέα μέτρα λιτότητας που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις. Τα πρακτορεία μεταφέρουν τα συνθήματα των διαδηλωτών: «Κλέφτες, προδότες. Πού πήγαν τα λεφτά; Τα μέτρα οδηγούν σε ανεργία, πείνα και φτώχεια»...

«Οι Έλληνες διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία» είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC.

Το βρετανικό δίκτυο μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί στην Αθήνα, τις διαδηλώσεις, τα συνθήματα, τα δακρυγόνα, την παράλυση εξαιτίας της γενικής απεργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αναφέρεται στην υποβάθμιση από τη Standard & Poor's, αλλά και τον κίνδυνο εσωκομματικής ανταρσίας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Πρώτο θέμα είναι οι εξελίξεις και η κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα στο δίκτυο Sky News, που μεταδίδει εικόνες από τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα, καθώς και στο δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Ζωντανά πλάνα από την Ελλάδα μεταδίδουν διαρκώς το BBC, το αμερικανικό δίκτυο CNN, καθώς και το αραβόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera.

«Νέα απεργία παραλύει την Αθήνα» γράφει στο σχετικό της άρθρο η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η οποία έχει στο πρωτοσέλιδό της αντίστοιχες εξελίξεις στην Ισπανία, όπου χιλιάδες Καταλανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν αποκλείσει το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την ψήφιση πακέτου περικοπών, το οποίο κατέθεσε η τοπική κυβέρνηση.

Για τις κινητοποιήσεις κόντρα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γράφει η El Pais, φιλοξενώντας φωτογραφίες από τις συμπλοκές.

Τα γαλλικά ειδησεογραφικά μέσα καταγράφουν εκτενώς τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στη σκιά της προειδοποίησης του οίκου Moody’s για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τριών κορυφαίων γαλλικών τραπεζών -της BNP Paribas, της Credit Agricole και της Societe Generale- λόγω της έκθεσής τους στην ελληνική κρίση χρέους.

Liberation, Figaro και Monde μεταφέρουν το κλίμα από την Αθήνα σε συνδυασμό με τις καυτές πολιτικές εξελίξεις. Τις εξελίξεις στη χώρα καταγράφει λεπτό προς λεπτό το ειδησεογραφικό δίκτυο France 24 μέσω live blog στο πρωτοσέλιδό του.

«Η Ελλάδα στην πλατεία κόντρα στη λιτότητα, η αβεβαιότητα για τη βοήθεια βυθίζει τις αγορές» γράφει στο δικτυακό της τόπο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δίνοντας φωτογραφικό ρεπορτάζ και εικόνα από τα γεγονότα στην Αθήνα.

«Κλέφτες, προδότες», «Πού πήγαν τα λεφτά;» είναι τα κυρίαρχα συνθήματα που αναμεταδίδει το Reuters από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος. «Τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν μόνο στην ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα» λέει στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας 60χρονος συνταξιούχος από την πλατεία Συντάγματος. Συνεχής κάλυψη των γεγονότων και από το αμερικανικό Associated Press.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα αξιζει να δειτε τι λεει το bbc για την κατασταση εδω στην ελλαδα και για τους διαδηλωτες