ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Ραντεβού για όγδοη ημέρα
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Ραντεβού για όγδοη ημέρα

Για όγδοη συνεχή ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» στην Αθήνα συγκεντρώνονται στο γνωστό- πλέον- σημείο, δηλ. στην πλ. Συντάγματος.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 18:00 όπου πολίτες, κάθε πολιτικής απόχρωσης και ιδεολογίας, αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία, μένοντας πιστοί στο ραντεβού τους.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί περίπου 1.500 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκλειστεί στη Λ. Αμαλίας, από το ύψος της Ξενοφώντος.

Προηγουμένως, περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, τα οποία ξεκίνησαν με τις μηχανές τους από την περιοχή του Λυκαβηττού και μετέβησαν στο Σύνταγμα, όπου συνενώθηκαν με το υπόλοιπο πλήθος.

Χθες, οι συγκεντρωθέντες προχώρησαν σε μία πρωτόγνωρη κίνηση, αποτρέποντας τους πολιτικούς να εξέλθουν της Βουλής.

1 σχόλιο:

MacGyver © είπε...

Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη προχθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να…. αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.
PREPARE YOUR ASSES
WE R COMING AND U NOT GONA LIKE IT!!!...