ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Η συγκέντρωση που θα μείνει στην ιστορία..
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Η συγκέντρωση που θα μείνει στην ιστορία..

Ένα ηχηρό «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λένε σήμερα οι πολίτες όλης της χώρας, οι οποίοι μάλιστα θα σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, αποτρέποντας είσοδο των πολιτικών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2».

Οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες και οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με φόντο τη μεσημεριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την έναρξη των συζητήσεων (16:30) του σχεδίου νόμου για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τους «Αγανακτισμένους», στις 7:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία: η πρώτη έξω από τον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, η δεύτερη μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Τα δύο συνδικαλιστικά σώματα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο.

Ο κλοιός των «Αγανακτισμένων»

Η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής των «Αγανακτισμένων» δεν είχε τον όγκο της προηγούμενης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 πολίτες. Οι «Αγανακτισμένοι»- που παραμένουν για 22η μέρα στο Σύνταγμα- ευελπιστούν το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, όσο και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι ήδη οι πολίτες της Ηλείας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Πιερίας έχουν αποστείλει εξώδικα στους βουλευτές, απαιτώντας να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Σε εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν όλοι οι εργαζόμενοι, μετά και το κάλεσμα που απηύθυναν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Οι εργαζόμενοι θα βγουν να διαδηλώσουν στις πλατείες όλων των ελληνικών πόλεων, βροντοφωνάζοντας κατά των οικονομκών μέτρων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».



Συγκεκριμένα στην απεργία θα συμμετέχουν:

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, Τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι οδοντίατροι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και τα ΕΚΑΒ. Επίσης στην απεργία συμμετέχει η OME-OTE.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ από 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, καθώς και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης ανακοινώθηκε στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00 το μεσημέρι.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Τα τρόλεϊ από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.
Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το Μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Το Τραμ θα κινηθεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

«Aστακός» η πρωτεύουσα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης εν όψει της γενικής απεργίας.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω συγκεντρώσεων

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που θα γίνουν σήμερα, από τις 07:00 το πρωί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: