ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος


Με την παράγραφο 4 του Άρθρου 1 του Ν. 3845/2010 (δείτε τον στο εθνικό τυπογραφείο ( www.et,gr ), παρέχεται στον υπουργό οικονομικών μας κ. Παπακωνσταντίνου να υπογραφει κάθε μνημόνιο, σύμβαση, ή δανειο με την Ευρωπαικη επιτροπή, το ΔΝΤ, κλπ., με τον όρο, ότι υπογράψει ο κ. Παπακωνσταντίνου  να κυρωθεί αργότερα στην βουλή. 
Μετά από 5 ημέρες βγαίνει ο νόμος 3847/2010 (ΦΕΚ Α 67/11-5-2010), ο οποίος τροποποιεί την λέξη "κύρωση" και αντί αυτής βάζει "Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους". Δηλαδή σύμφωνα με τα προηγούμενα, ένας άνθρωπος, ο Υπουργός οικονομικών, έχει την δικαιοδοσία να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία σε βάρος της χώρας μας και όλες του οι πράξεις δεν θα κυρωθούν με νόμο στην βουλή όπως προβλέπει το σύνταγμα για όλες τις διεθνείς συνθήκες και τον διεθνή δανεισμό της χώρας μας, αλλά απλά θα τις συζητήσουμε!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!.  
Κατάφορη παραβίαση του άρθρου 36 παράγραφος 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο "Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει". Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι η Κυβέρνηση ακόμα και μέχρι σήμερα, ενώ έχει καταθέσει σχέδιο νόμου με θέμα 

Η αντισυνταγματικότητα συνεχίζεται: Στις 3 Ιουνίου 2010 ο Υπουργός Οικονομικών έφερε για ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου (στο εξής: Σ/Ν) «Κύρωση της από 8 Μαΐου 2010 Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ αφενός μεν της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Δανειολήπτη και αφετέρου κρατών μελών της ευρωζώνης και του KfW ως δανειστών καθώς και του από 10 Μαΐου Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης». Έστω και με την τροποποίηση του νόμου 3847/2010 παρότι καθίστα τις συμφωνίες δανεισμού και τα μνημόνια αντισυνταγματικά, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, έπρεπε τουλάχιστον να είχαν συζητηθεί. 
Δυστυχώς ακόμα και τώρα, παρότι το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί από τις 3 Ιουνίου του 2010, καμία συζήτηση περί αυτού δεν έχει γίνει, παρότι έχουν επικυρωθεί οι συμφωνίες για την εκταμίευση δόσεων του δανείου. Σε σχετική ερώτηση και του Βουλευτή κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, ανεφέρεται ακριβως το ίδιο πράγμα το ίδιο πράγμα.!!!

1 σχόλιο:

sinalsa είπε...

Ένα άρθρο για την αντισυνταγματικότητα της υπογραφής της δανειακής σύμβασης!

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=3008&category_id=100

τα λέει πιο καλά!