ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κότσιρα
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κότσιρα

"Για την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα...

Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική.

Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.

Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.

Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.

Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.

Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο...

Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτηρά της. Η διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .

Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως...

Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που κάθε μέρα αγωνίζονται.

Γιάννης Κότσιρας

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άψογος!
Μπράβο Γιάννη.
Ελπίζω να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι εκλεκτοί συνάδελφοί σου.
Και να σας δούμε όλους μαζί παρέα μας στις πλατείες και, γιατί όχι, σε κάποια συναυλία σε αυτές..

Ιπποκρατης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη.. ο Κότσιρας την ξέρει αυτή την επιστολή;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη!
Μακάρι να έρθουν περισσότεροι καλλιτέχνες! Μέχρι στιγμής είστε λίγοι που δείχνετε την στήριξή σας... Θέλουμε να ξέρουμε ότι είσαστε εδώ, μαζί με όλο τον κόσμο που δεν αντέχει άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

ειτε την ξερει ειτε οχι η επιστολη εχει ονομα, εσυ οχι...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά κ την ξέρει ρε!!!
Δείτε: http://kotsiras.gr/site2007/main_gr.htm στο "νεα"
Έλεος πια!!

Ιπποκρατης είπε...

Μπάβο Γιάννη μου!!!Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από σένα.Να είσαι πάντα καλά!!!Εύη Π.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ?
OXI OTI EINAI KAKO APLA MIA EPIBAIBEVSH UELOYME.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Κύριε Κότσιρα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτες τις στιγμες που ζουμε γραφουμε ιστορια. στο χερι μας ειναι να επιλεξουμε τι ειδους θα ειναι αυτη. ελατε να κανουμε τα παιδια μας ειναι περηφανα για εμας στο μελλον και οχι να ντρεπονται που μας εχουν γονεις.Οι προηγουμενες γενιες αγωνιστηκαν για "ψωμι παιδεια ελευθερια". τελικα η ιστορια επαναλαμβανεται..

Ελισαβετ Τιμπη είπε...

μπραβο..και παλι μπαραβο..παντα ησουν λαμπρο παραδειγμα στο μουσικο τοπιο,τωρα δινεις το παραδειγμα και σ αλλους τομεις..Ξανα μπραβο!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

Ανώνυμος είπε...

... μας απέδειξε ότι να "μασά" το ξέρει καλά !!! Καλός δάσκαλος ο Πάγκαλος !!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη! Εσύ τουλάχιστον δεν μασάς τα λόγια σου....

Ioannis είπε...

επιτλους !!!να σαι καλα γιαννη

Ανώνυμος είπε...

μόλις ανέβηκες κι άλλο στην εκτίμησή μου!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Αν και άργησες ,καλώς να έρθεις

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα ταξιδεύουν και πέρα από τον Ατλαντικό...

http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=12316%3A2011-05-30-13-57-56&catid=12%3A2010-01-19-17-36-12&Itemid=5

Ανώνυμος είπε...

Bravo Gianni. Elpizw kai alloi na akolouthisoun to paradeigma sou.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΝΗΘΟΥ είπε...

Οι καλλιτέχνες είναι οι ευαίσθητες χορδές του λαου, που δονούνται έντονα απο τα κύμματα των αγανακτισμένων Ελλήνων. Σας ευχαριστουμε κ.Κοτσιρα!

Ανώνυμος είπε...

Pou eisai omws?Pare thn kithara sou kai ela!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Ελληνίδα και ζω στο Ισραήλ. Παρακολουθώ το κίνημά σας από ότι μέσο διαθέτω. Ο κος Κότσιρας ήταν εδώ μέχρι χθες γιατί το Σάββατο τραγουδούσε στο Φεστιβάλ στη συναυλία της Yasmin Levy. Σε μια συνέντευξή του είπε κάτι σημαντικό. Πως οι Έλληνες πάντα φέρθηκαν ως αδερφοί σε όσους τους χρειάστηκαν όπως στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και πάντα θυσιάζονταν και προσέφεραν στον κόσμο τα πολυτιμότερα αγαθά. Καιρός είναι κάποιοι να σταθούν δίπλα μας τώρα που που κάποιοι έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα. Ειδικά εδώ στο Ισραήλ αυτή η κουβέντα έχει συγκλονίσει...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

Katerina Tragalou είπε...

Να ένας καλλιτέχνης μαζί μας. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι. Σας θέλουμε όμως όλους πιο κοντά μας. Εκεί στο Σύνταγμα... ή όπου αλλού βρίσκεστε κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε πιο δίκαιοι θα έλεγα να άλλος ένας καλλιτέχνης μαζί μας. Έχω δει πολλούς καλλιτέχνες στο Σύνταγμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με δημόσιο λόγο και από ότι διάβασα παραπάνω με λόγο και πέρα των Ελληνικών συνόρων. Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη... ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!!!

Φανης κοκκινος είπε...

Μπραβο γιαννη συμφωνω απολυτα, ειδικα για το γερμανικη συνομοσπονδια που την ονομαζουνε ευρωπαικη ενωση, οι υποκριτες

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη εσύ μαζί και με άλλους άξιους καλλιτέχνες πρέπει να βγείτε μπροστά και να είστε φωτεινά παραδείγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μράβο και πάλι μπράβο! Μπράβο που δεν κολλώνεις και τα λες χύμα και τσουβαλάτα και κυρίως μπράβο για τον καίριο και ορθό λόγο σου. Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα μας χρειάζεται όλους, ανώνυμους κι επώνυμους.Μακάρι ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά σου κι άλλοι καλλιτέχνες γιατί όντως εσείς έχετε ένα βήμα παραπάνω!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη Κότσιρα, σ' ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση! Να είσαι καλά! Θα θυσιαστούμε ξανά, αν χρειαστεί, για την ηθική, εθνική και κοινωνική μας ελευθερία. Δεν θα πεθάνουμε σκλάβοι τους. ΠΟΤΕ.

eνωμενοι είπε...

Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως...

Σαράντης Καρακατσάνης είπε...

Μπράβο! Το καλύτερο που έχω διαβάσει τελευταία. Ενας επώνυμος που δε φοβήθηκε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Που δε φοβήθηκε να αποκαλέσει τους πολιτικούς προδότες! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, αυτή είναι η μόνη κατηγορία από την οποία δε θα μπορέσουν να απαλλάξουν ο ένας τον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστος ο Κοτσιρας που με τις πεποιθησεις του και τα πιστευω του ξεχωρισει απο την αφροκρεμα των φλορων τις show biz.υπαρχουν και εκει διαμαντια τελικα.Ευγε!!!!!!! Γιαννη ΕΛΛΗΝΑ!!!