ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Αγανακτισμένοι: Ανάγκη για πολιτική πρόταση
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Αγανακτισμένοι: Ανάγκη για πολιτική πρόταση

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των συγκεντρώσεων, ήρθε η ώρα, νομίζω, για μία σοβαρή συζήτηση ώστε να διαμορφωθεί μία πολιτική πρόταση...

που θα περιλαμβάνει 10-12 κύρια σημεία άμεσου ενδιαφέροντος (λαϊκές απαιτήσεις) για τον λαό (π.χ. μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μείωση τιμής εισιτηρίων & δωρεάν για ανέργους, πάγωμα δανείων, μείωση των μισθών των βουλευτών στο 50% και άλλα που θα μπορεί ο καθένας να προτείνει). Το βασικότερο όλων θα είναι βέβαια οι εκλογές.

Και επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, παρά τα όσα διαβεβαιώνουν τα πρασινα ανθρωπάκια, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτό, δηλ. να κατέβουμε ως αυτόνομη πολιτική κίνηση στις εκλογές! Ναι!! Γιατί οχι? καλύτερα είναι αυτά τα πρασινο-μπλε ανθρωπάκια που κατεβαίνουν? Μόνο με το ψηφοδέλτιο, και με συγκεντρώσεις σαν αυτές που γίνονται τώρα, μπορούμε να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα!

Για σκεφθείτε το.... Μήπως ήρθε η ώρα;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι εκλογες φιλε μου ειναι μια απατη
εαν παμε σε εκλογες θα εχουμε μια απο τα ιδια και μια χειροτερη γενια απο κεινη του πολυτεχνειου που μετα την επανασταση οι καταλληλοι ξεπουληθηκανε και επαιξαν το κομματι τους να μας υπνωτισουν για να φτασουμε στο σημερα
αυτο θες?
αυτο θελετε?
ακου εκλογες
εαν θελουμε δημοκρατια πρεπει ναναι αποκλειστικα και μονο κληρωτη με τους πιθανους κληρωμενους να αποτελλουνται απο καθεναν απο εμας που μενει μονιμα σε αυτην την χωρα. απο κει και περα θα αλλαζουμε κληρωτους ανα χρονο.και για καθε αποφαση που αυτοι θα περνουνε αναλογα με το ευρος των πολιτων κου θα εχει ισχυ θα γινονται και τα αναλογα δημοψιφησματα .
και κατι αλλο για να γινω πιο σαφης .νομισμα και χρηματα δεν θα υπαρχουνε ,εαν δεν τα εχεις αυτα δεν μπορεις να εχεις στα ραφια ας πουμε φαγητο και να καθεται γτι θα χαλασει,αρα θα το φαει αυτος που ''δεν εχει '', και το λεω ετσι γιατι απο την στιγμη που θα καταργησουμε το χρημα .ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ,εαν δεν φτανουν θα τα φτιαξουμε εμεις με συστημα και οργανωση που πανω απο ολα θα σεβεται την γη,εμας ,τους συνανθρωπους μας και τα ζωντανα που τρωμε η δεν τα τρωμε .μπορουμε να φτιαξουμε μια κοινωνια που δεν θα στηριζεται στον ανταγωνιμο και στην ανισσοτητα μεταξυ των μελων της η των αλλων κοινωνιων.
τι λετε ειστε ετοιμοι η το βολεμα ειναι βαθυ???

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω για τις εκλογες(στο κατω κατω εχουμε δει οτι η εξουσια διαφθειρει) αλλα εγω πιστευω οτι βασικα πρεπει να ζητησουμε να γινει δημοψηφισμα/τα οπως εχει πολυσυζητηθει και στη σελιδα στο facebook και στις συνελευσεις κ υστερα ισως επρεπε να κινηθουμε δικαστικα για να καταστησουμε το μνημονιο αντισυνταγματικο(αν τελικα γινεται).

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω για τις εκλογες(στο κατω κατω εχουμε δει οτι η εξουσια διαφθειρει) αλλα εγω πιστευω οτι βασικα πρεπει να ζητησουμε να γινει δημοψηφισμα/τα οπως εχει πολυσυζητηθει και στη σελιδα στο facebook και στις συνελευσεις κ υστερα ισως επρεπε να κινηθουμε δικαστικα για να καταστησουμε το μνημονιο αντισυνταγματικο(αν τελικα γινεται).

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ κι εγώ , δε μου αρέσει η ιδέα των εκλογών αν δεν έχουμε πρώτα καταστήσει το μνημόνιο και γενικά η δανειακή σύμβαση άκυρα και αντισυνταγματικά, γιατί τότε τα ανθρωπάκια αυτά θα έχουν το χρόνο να φέρουν την ολική καταστροφή πρωτού φύγουν. Αυτό που προέχει είναι να ακυρωθούν τα πάντα, κατόπιν βλέπουμε...
Συμφωνώ απόλυτα, να τεθούν αιτήσματα για άμεση απόσυρση των αυξήσεων, φπα, δεη, οτε, εισητηρίων, πάγωμα εξώσεων κ.λ.π που θα ανακουφίσουν άμεσα κάποιους από εμάς

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 1ο Ανώνυμο.Το βόλεμα είναι βαθύ.ΝΑΙ.Συμφωνώ με τους κληρωτούς.Όμως, για τους περισσότερους τι ικανότητες, τι δεξιότητες και τι υπόβαθρο θα πρέπει να έχουν άνθρωποι που θα διαχειριστούν ζητήματα που μας απασχολούν καιτα οποία δεν μπορούμε,δυστυχώς ,να διαζειριστούμε ως "μάζα"-"όλο";;; Αυτό που με προβληματίζει, όμως, είναι ότι είναι ουτοπικό το να περασεις από τη μια μέρα στην άλλη σε άλλο τρόπο διαχείρισης μιας χώρας.

Ανώνυμος είπε...

εεε καλα ολα τα αλλα(αν ειναι εφικτα βεβαια) εγω θα θεσω ομως το 2.1 κ 2.2:καταργηση νομισματων/χαρτονομισματων και αντικατασταση τους απο ηλεκτρονικο χρημα.κατα τη γνωμη μου παρα ειναι μη εφαρμοσιμο. λογοι: 1.ολοι οι τοποι συναλλαγων πρεπει να προσαρμοστουν αγοραζοντας καταλληλα λογισμικα/μηχανηματα. αυτο σημαινει υπερβολικη σπαταλη τη στιγμη που οι περισσοτερες εταιριες πανε να κλεισουν.το ιδιο ισχυει και για τον καθρ ενα μας 2.τι θα γινει με τους ανηλικους;θα πρεπει να εχει ο καθενας πιστωτικη;σκεφτειτε τους κινδυνους 3.ποια τεχνολογια;οι υπολογιστες του δημοσιου τρεχουν ακομα windows 98!!!4.θα εχει αρνητικες συνεπειες τοσο στον τουρισμο της ελλαδας οσο και το αντιστροφο.

Ανώνυμος είπε...

ουπς σε λαθος μερος σχολιασα...αν θελει ο διαχειριστης ας σβησει αυτα τα δυο σχολια γιατι ισως προξαλεσουν μπερδεμα και συγχηση

Χρηστος Αποστολιδης είπε...

Το θεμα δεν ειναι να διαλυσουμε οτι υπαρχει.. το θεμα ειναι να αντιμετωπιστει σε πρωτη φαση η παρουσα κατασταση, σε δευτερη να αξιολογηθει η τρεχουσα δομη του κρατους και σε τριτη να αλλαξει οτι θελει αλλαγη. Μερικοι πιστευουν οτι διαλυοντας ενα κρατος θα αλλαξουν τον κοσμο.. δεν ειναι ετσι. η χωρα δεν ειμαστε μονο οι νεοι. ειναι και τα παιδια και οι μεγαλυτεροι σε ηλικια. Πρωτα απο ολα πρεπει να αρχισει να λειτουργει η παραγωγη, να μειωθουν οι ανεργοι, να δημιουργηθει πλουτος. Παραλληλα πρεπει να επιτευχθει φορολογικη και εργασιακη δικαιοσυνη για ολους. Αυτα τα δυο, φορολογια και εργασια δημιουργουν το μεγαλυτερο μερος των προβληματων στην χωρα. αν ισορροπησει μια βιωσιμη κατασταση και αρχισει επιτελους ο πολιτης να βλεπει οτι οντως κατι αλλαζει γυρω του τοτε μπορει να δεχτει να ζοριστει. θελει φιλοτιμο απο ολους αλλα θελει και αμειλικτη εφαρμογη των προτασεων. λυσεις υπαρχουν αλλα πρεπει να εχουν συνοχη και συνεχεια.. σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να γινονται δεκτες "επαναστατικες" προτασεις που διακοπτουν την ομαλη ζωη της χωρας, θετουν σε κινδυνο την ασφαλεια και την αμυνα και πριν απο ριζικες αλλαγες πχ επιστροφη σε εθνικο νομισμα, πρεπει οι δανειστες και οι χωρες γυρω μας αλλα και πολυ μακρυα μας να αντιληφθουν οτι η Ελλαδα αν και μικρη ειναι ικανη ακομα να πολεμαει τους δικους της πολεμους..

Amelina είπε...

Πώς θα μπορούσε να φτιαχτεί το νέο κόμμα που θα ανέτρεπε την παρωδία της Δημοκρατίας που μας έλαχε να ζήσουμε:

1.Φτιάχνουμε μία νέα κοινότητα στο φβ.
Στην περιγραφή γράφουμε:

“Φτιάχνουμε το δικό μας κόμμα, ενάντια σε όλα τα υφιστάμενα κόμματα, και τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο. Προσκαλούμε τα μέλη μας να θέσουν ζητήματα-θέματα και αυτόματα θα δημιουργείται μία ανοιχτή για τα μέλη δημοσκόπηση. Κάθε μέλος θα υποχρεούται να απαντήσει στην ερώτηση μέσα στις επόμενες ημέρες. Όταν λήξει η δημοσκόπηση τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στη σελίδα, και θα αποτελούν τις επίσημες θέσεις του νέου μας κόμματος. Έτσι θα πετύχουμε μιας μορφής άμμεση δημοκρατία, που στην ουσία θα μπορέσει στις επερχόμενες εκλογές, να ανταγωνιστεί τα είδη υφιστάμμενα πολιτικά κόμματα.”


2.Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, ξεκαθαρίζοντας όμως οτι θα έχουν την υποχρέωση να ψηφίζουν όλες τις δημοσκοπήσεις.
Άντε θα βγάζουμε και τους δημοσκόπους με τα μηχανάκια απ’ τον κόπο να υπολογίζουν τι ποσοστό θα πάρουμε στις εκλογές ;Ρ

3.Ενημερώνουμε και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες να κάνουν το ίδιο.

4.Αν μαζευτούν περισσότερα απο 300.000 μέλη περίπου, το κόμμα θα μπορέσει να μπει στη Βουλή. Σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται επίσημα η ίδρυση του νέου κόμματος, και το κάθε μέλος εμφανίζεται με την ταυτότητά του για να εγγραφεί και να πληρώσει το 0,01 ευρώ που του αναλογεί (3.000 ευρώ απαιτούνται για την ίδρυση). Κάθε μέλος θα πάρει δικό του κωδικό με τον οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί από το σπίτι του τις δημοσκοπήσεις με ασφάλεια, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια των αποτελεσμάτων. -κάτι αντίστοιχο με τις τραπεζικές συναλλαγές-

5.Αν κάθε μέλος απ’ αυτά μπορέσει να προσκαλέσει 10 νέα μέλη που να μην έχουν σχέση με διαδίκτυο το κόμμα αυτό θα βγεί πρώτο κόμμα πανηγυρικά.

6. Καλή μας επιτυχία!


Υ.Γ 1 Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές έλαβαν:

Δημοκρατική Αναγέννηση (Παπαθεμελής) : 30.856 ψήφους
Οικολόγοι Πράσινοι: 173,449 ψήφους
ΣΥ.ΡΙΖ.Α: 315,627 ψήφους
ΛΑ.Ο.Σ: 386,152 ψήφους
Κ.Κ.Ε.: 517,154 ψήφους
Νέα Δημοκρατία: 2,295,967 ψήφους
ΠΑ.ΣΟ.Κ: 3,012,373 ψήφους