ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: "Είμαστε εδώ" (Estamos aqui)
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

"Είμαστε εδώ" (Estamos aqui)

«Estamos aqui». Είμαστε εδώ, ήταν ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα στο Σύνταγμα. Ένα ποτάμι από πολίτες κατέκλυσε την πλατεία. Το ίδιο στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Χιλιάδες «θυμωμένοι» συγκεντρώθηκαν στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Λασίθι. Άλλοι τόσοι στην Καρδίτσα, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Φλώρινα. Ακριβώς απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη ένα πανό με τα χρώματα της σημαίας της Ισπανίας με ένα σύνθημα. «Estamos despiertos. Que ora es? Ya es hora de que se vayan». «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι η ώρα για να φύγουν».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα των κομμάτων. Όλων των κομμάτων. Με μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μία εξ αντικειμένου ευνοϊκή συγκυρία, κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο στο Σύνταγμα από όσους θα μπορούσαν να μαζέψουν όλα μαζί τα κόμματα». Αυτό ήταν το πρώτο μεν αλλά και ουσιαστικότερο συμπέρασμα από την εμπειρία της Τετάρτης. Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληγε γνωστό στέλεχος της Αριστεράς, το οποίο αναλογιζόταν τους αριθμούς των συγκεντρωμένων σε όλες τις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: