ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο η Τετάρτη στις 16:30 ▬ Σε 24ωρο κλοιό εισέρχεται από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης ο χώρος περιμετρικά της Βουλής ▬ Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη στις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα: Τρίτη ημέρα κινητοποίησης των Αγανακτισμένων
Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να πατήσετε like, tweet, ή "μοιραστείτε" ώστε να διαδώσετε το blog. Ευχαριστούμε!

Τρίτη ημέρα κινητοποίησης των Αγανακτισμένων

Περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, παραμένοντας πιστά στο ραντεβού τους.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους συνέρευσαν στο Σύνταγμα, κρατώντας πάσης φύσεως κατσαρολικά, παραπέμποντας στη διαμαρτυρία της κατσαρόλας στην Αργεντινή, το 2001, όταν με την «παρέμβαση» του ΔΝΤ, πολίτες της χώρας βγήκαν στις κεντρικές πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική οικονομική πολιτική.


Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.

Αρκετοί, δε, από αυτούς δήλωσαν διατεθημένοι να περάσουν τη νύχτα τους στον δρόμο και μάλιστα, σε αντίσκηνα, που φρόντισαν εγκαίρως να στήσουν στο Σύνταγμα.

Μαζική είναι η συγκέντρωση πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Περί τους 4.000 πολίτες μαζεύτηκαν στο Λευκό Πύργο, ενώ από το πρωί ορισμένοι εξ αυτών έστηναν σκηνές απέναντι από το κτίριο.

Στην Πάτρα, περίπου 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλ. Γεωργίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ειρηνική εξέγερση.

Και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, εκατοντάδες πολίτες βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως:«Κλέφτες- κλέφτες», «εο, εο, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω».

Παρόμοιες ήταν οι διαδηλώσεις και στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα. Δυναμικό «παρών» έδωσαν κι απόψε το βράδυ οι κάτοικοι της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Η συμμετοχή των "Αγανακτισμένων" πολιτών ήταν λίγο μικρότερη από χθες, με τη διαφορά ότι σήμερα υπήρχε περισσότερος παλμός.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, όπου παρά τη βροχή και απόψε κυρίως νέοι, σαφώς λιγότεροι από τα προηγούμενα βράδια, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: